Kosár 0
Az ön kosara üres!

Élesztő tápsó /Bor és Cefre/ 20 g

Cikkszám: 5999551572706
(0)
290.- Ft

A tápsó a fermentáció komplex aktiváló szere. Thiaminból (B vitamin) és ammónium-foszfátból illetve ammónium-szulfátból áll, melyből ammóniás hidrogén (NH4) szabadul fel, ami fontos tápláléka az élesztősejteknek. Az alkotórészek gondosan összeállított aránya biztosítja az élesztő sejtek stimulálását és szaporodását. Minden musthoz ajánlatos a használata, különösen az éretlen, sovány talajon fejlődött, a szürkerothadásos szőlő mustjához, valamint az erősen tisztított (flotált vagy vákuumdobszűrővel szűrt) mustokhoz. A tápsó használata fontos a melegkezeléssel készült boroknál, ahol a természetes vitaminok denaturálódnak a hő hatására. Szőlőből és gyümölcsből készült musthoz, cefréhez, megszakított erjedés újraindításához egyaránt használható középmagas alkohol és oxigéntartalom melletti erjesztéshez. Optimális fermentációs hőfok 12-3 tápsót vízben vagy borban oldjuk, majd köráramoltatással hozzákeverjük az élesztővel beoltott musthoz, vagy erjedés kezdetén a teljes mennyiséget, vagy két részletben: 2/3 részét az erjesztés indításakor, 1/3 részt pedig az erjesztés utolsó szakaszában.

Vélemények a termékről

Vásárlói értékelések

0 / 5 (0)
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%

Írjon véleményt a termékről!

Oldal betöltése...